Ένας καταθέτης στην Ελβετία εξηγεί

16.12.11

«Κύριε Βενιζέλο. Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί καταθέσεων Ελλήνων στην  Ελβετία και γενικότερα στο  εξωτερικό και ως ένας τέτοιος καταθέτης έχω να παρατηρήσω τα εξής.

- Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός που έχει μη νόμιμο χρήμα στο εξωτερικό το έχει στο όνομά του; Η άποψή μου είναι ότι δεν το έχει καν σε όνομα off shore εταιρείας με τον ίδιο σαν beneficial owner. Το έχει σε ονόματα κανονικών ξένων εταιρειών ή σε ονόματα ξένων αχυρανθρώπων.

- Πιστεύετε πραγματικά ότι αυτός που έστειλε μη νόμιμο χρήμα στο εξωτερικό από την Ελλάδα το έκανε με έμβασμα σαν αυτά που ψάχνετε τώρα; Το έκανε επί το πλείστον μέσω τμημάτων private banking ή ακόμα περισσότερο χονδροειδώς με βαλίτσες (θυμίζει κάτι;).

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι η συζήτηση...



...αυτή είναι φιλολαϊκή και απαραίτητη για την κυβέρνηση για να δείξει ένα πρόσωπο ισονομίας και δικαιοσύνης απέναντι στους καταταλαιπωρημένους μισθωτούς και συνταξιούχους. Όμως, σας πληροφορώ ότι η πολύ μεγάλη πλειονότητα εμβασμάτων και καταθέσεων εξωτερικού που πιθανώς να ανακαλύψετε είναι απολύτως νόμιμα χρήματα απλών πολιτών /κεφαλαιούχων/ επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Χρήματα δουλεμένα, φορολογημένα, δικαίως αποκτηθέντα που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο από την επερχόμενη καταστροφή. Η κατοχή και η δημιουργία πλούτου στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους κάποτε να απενοχοποιηθεί, όπως και η επιχειρηματικότητα. 

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.