Pasok Plus με κόκκους υπεύθυνης Αριστεράς

1.12.11

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Οπως κάθε άνθρωπος με μυαλό που του επιτρέπει να καταλαβαίνει τον ιστορικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή χρεοκοπία, ο οποίος όμως έχει χτίσει την καριέρα μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε αυτό το κόμμα, η Αννα Διαμαντοπούλου δείχνει να τα έχει ελαφρώς χαμένα. Ανθρωπος οξείας αντιλήψεως και ανοικτός στην πραγματικότητα, η υπουργός Παιδείας πρέπει να αντιλαμβάνεται πλήρως το πολιτικό αδιέξοδο ενός σοσιαλιστικού κόμματος, το οποίο είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει δεξιές πολιτικές. Φαντάζεται, όμως, ότι το πρόβλημα θα ξεπερασθεί αν το στραπατσαρισμένο ΠΑΣΟΚ επανεφεύρει τον εαυτό του ως «Πασόκ πλας», όπως είπε, με τη συμμετοχή κάποιας «υπεύθυνης και σκεπτόμενης Αριστεράς που θέλει να κυβερνήσει».

Ως προς το δεύτερο σκέλος του προσδιορισμού της επιθυμητής από την υπουργό Αριστεράς, δηλαδή την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει, ναι, υπάρχει και δεν το κρύβει. Είναι το ΚΚΕ, που κηρύττει αποχώρηση από την Ε.Ε., μονομερή...


...διαγραφή του χρέους και λαϊκή οικονομία. Με δυο κουβέντες; Κομμουνιστική δικτατορία. Αυτή όμως είναι η «Βιβλική Αριστερά», όπως την έχει ονομάσει ο Νίκος Μαραντζίδης, η Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει βάσει του λόγου του μοναδικού θεού Μαρξ και του προφήτη αυτού Λένιν. Η σκεπτόμενη και υπεύθυνη, όμως, ποια ακριβώς είναι; Μήπως του Φώτη Κουβέλη; Μα μόλις προσφάτως τους είδαμε να κλείνουν τα μάτια μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει η χώρα χωρίς χρήματα για συντάξεις, επειδή τους θάμπωσε ένα αμφίβολο 9% των δημοσκοπήσεων! Τέτοια υπευθυνότητα εννοεί η υπουργός; Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ούτε σκέπτεται ούτε -ευτυχώς- θέλει να κυβερνήσει. Το απέδειξε τις προάλλες, όταν λούφαξε μόλις, εξαιτίας της φαεινής ιδέας του Γιώργου για το δημοψήφισμα, ετέθη ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Κυρίως «μπάχαλο» θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι όπου βγάλει ο δρόμος.

Η συνέχεια εδώ.