Ο θρίαμβος των Θύμιων

4.1.12

Φοβάμαι ότι κάποιοι ίσως και να έχουν ξεχάσει και το πρόσωπο του "κυρίου" της διπλανής φωτογραφίας. Σας θυμίζω ότι είναι ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο νταής συνδικαλιστής των ιδιοκτητών ταξί που απειλούσε θεούς και δαίμονες για να σώσει τα προνόμια της συντεχνίας του.

Κάπου πιστέψαμε ότι έχασε οριστικά την παρτίδα. Ο τότε Υπ.Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης αρνήθηκε πεισματικά να κάνει πίσω, το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης ήταν έτοιμο αλλά η τότε ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην έρθει στη Βουλή σε μια λογική κατευνασμού της ανήσυχης κοινοβουλευτικής ομάδας. Μια ακόμα ευκαιρία είχε χαθεί.

Ο καιρός πέρασε και ο τεχνοκράτης Λουκάς Παπαδήμος δέχθηκε να ηγηθεί...


...μιας κυβέρνησης της οποία το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών/Μεταφορών θα αναλάμβανε ένας βουλευτής του κόμματος που έδωσε σκληρή μάχη στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί. Ο Μάκης Βορίδης ήταν από την αρχή ξεκάθαρος, δηλώνοντας ότι η συνείδηση(!) του δεν του επιτρέπει να απελευθερώσει το επάγγελμα.

Σήμερα, το θέμα έχει σχεδόν ξεχαστεί. Διαβάζουμε μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποσχεθεί για 510η φορά την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων στην τρόικα. Οι ιδιοκτήτες ταξί δεν δείχνουν να ανησυχούν. Υπουργός είναι πια ένας "δικός τους" άνθρωπος.

Για ακόμα μια φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, οι Θύμιοι δείχνουν να κερδίζουν τη μάχη, όπως της κέρδισαν και οι Φωτόπουλοι κι άλλοι πολλοί. Οι σάπιες δομές του εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου αποδεικνύονται άτρωτες...