Δύο εκατ. ευρώ απ' το ΥΠΕΣ στους δήμους για τις φωτοτυπίες των σχολικών βιβλίων

15.2.12

Δύο εκατομμύρια ευρώ κατανεμήθηκαν στους δήμους για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, όπως επιβεβαιώνεται από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε όλους του δήμους της χώρας, προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς...


...Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες,, βάσει των οδηγιών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία.

«Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους» αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης. Ενημερώνει, παράλληλα, ότι «το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το υπουργείο Οικονομικών».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ. Όπως αποδεικνύεται, το λάθος του Υπ.Παιδείας είχε ένα υψηλό τίμημα για τον κρατικό προϋπολογισμό και μάλιστα σε μια δημοσιονομικά δύσκολη χρονιά.

Κανένα πρόβλημα πάντως, το ΠΑΣΟΚ θα τα βρει τα λεφτά: