Μαγκιά του

28.2.12

Δεν μένω στο Καρπενήσι, για την ακρίβεια δεν το έχω επισκεφθεί ποτέ. Υποθέτω επίσης ότι η Παραπολιτική δεν θα είναι φοβερά δημοφιλής στην Ευρυτανία κι ως εκ τούτου δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι επηρέαζω την τοπική κοινή γνώμη.

Τώρα λοιπόν θέλω να γράψω κάτι για τον Κώστα Μπακογιάννη. Ή μάλλον όχι ακόμα. Οφείλω επίσης να τονίσω ότι είναι γιος...


...του Παύλου Μπακογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Είναι δηλαδή από "τζάκι". Να γράψω ακόμα ότι πράγματι, θα ήταν πολύ δύσκολο να εκλεγεί δήμαρχος Καρπενησίου στα 32 του, αν δεν έφερε το συγκεκριμένο επώνυμο.

Και τώρα μπορώ δίχως τύψεις να το συγχαρώ για τις ζηλευτές επιδόσεις του Δήμου Καρπενησίου στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Διαβάζω εδώ ότι έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία και προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών έργων για την περιοχή.

Μακάρι όλοι οι Δήμοι να μπορούσαν να καμαρώνουν σήμερα για ανάλογες επιδόσεις αλλά φοβάμαι ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν καν αγγλικά και η φιλοδοξία τους εξαντλείται στην επανεκλογή τους, την οποία κι επιχειρούν να εξασφαλίσουν συνήθως με τρόπο...μεταπολιτευτικό.

Μακάρι να πειστούν κι άλλες τοπικές κοινωνίες να αναθέσουν την τύχη τους σε μορφωμένους 30αρηδες με όραμα και παραστάσεις. Στο Καρπενήσι, χρειάστηκε να τον λένε Μπακογιάννη για να τα καταφέρει κι εκείνος δεν περιορίστηκε στην επιτυχία της εκλογής του. Να βρούμε κι άλλους, όπως κι αν τους λένε...