Νέο πολιτικό σχήμα από Κατσέλη-Καστανίδη- Κίνηση από τους μεταρρυθμιστές;

24.2.12

Από το www.epikairo.gr:

Σύμφωνα με πληροφορίες του epikairo, το νέο πολιτικό σχήμα των Κατσέλη-Καστανίδη έχει ήδη δρομολογηθεί. Δυαρχία με επικεφαλής την Κατσέλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Καστανίδη και υπεύθυνο οργανωτικού τον Λάμπρο Μίχο. Το νέο κόμμα θα στελεχώσουν οι 11 από τους 22 διαγραφέντες βουλευτές και οι ζυμώσεις συνεχίζονται, καθώς διαφαίνεται συμφωνία με πολλούς εκ των  συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που προτίθενται να στηρίξουν μία τέτοια επιλογή. Μυστική συνάντηση είχαν άλλοι 6 διαγραφέντες βουλευτές, οι οποίοι διαφοροποιούνται από μία τέτοια επιλογή, δεν...


...προδιατίθενται να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ των Βενιζέλου-Λοβέρδου και αναζητούν στέγη. Ο Γιάννης Αμοιρίδης (βουλευτής Πιερίας) έριξε γέφυρες προς τη μεριά Κουβέλη και είναι μία περίπτωση που συζητείται, δίχως, όμως, ιδιαίτερη θέρμη από τους συνομιλητές της κλειστής αυτής ομάδας. Ο Μαγκούφης (Βουλευτής Τρικάλων) τάχθηκε υπέρ της επανένταξής του στο ΠΑΣΟΚ, όπου διαφαίνεται πως θα παραμείνει και η Ξενογιαννακοπούλου, στηρίζοντας τον Παπουτσή (αν ο ίδιος πάρει την τελική απόφαση).

Το πιο ενδιαφέρον ιδεολογικό εσωκομματικό πεδίο, αυτό των Διαμαντοπούλου-Μόσιαλου-Ραγκούση, τηρεί σιγή ιχθύος, αν και σε εσωκομματικά πηγαδάκια συζητείται έντονα το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Ραγκούση,...

ο οποίος -κατά πολλούς- αποτελεί την καταλληλότερη άφθαρτη επιλογή απέναντι στο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, με μηχανισμό στο κόμμα ως γραμματέας και στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος. Η δημιουργία μηχανισμού στο τρίτο επίπεδο, αυτό της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία για την έκφραση αυτής της ιδεολογικής μεταρρυθμιστικής τάσης των σκληρών ευρωπαϊστών στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Αν θυμηθούμε την πρόσφατη περίπτωση Σαμαρά-Μπακογιάννη, στην οποία η Ντόρα ήλεγχε το 85% της κοινοβουλευτικής ομάδας και εντέλει έχασε στις εσωκομματικές διαδικασίες με 10 μονάδες διαφορά, μπορούμε να συμπεράνουμε πως μία τέτοια έκπληξη θα μπορούσε να επαναληφθεί, και μάλιστα, έχοντας πολύ περισσότερες πιθανότητες, βάσει του πολιτικού στάτους της κοινωνίας, που καιροφυλαχτεί να επιδείξει την οργή κ το θυμό του σε ό,τι συστημικό ή καθεστωτικό. Ακόμη και η στήριξη των Βενιζέλου-Λοβέρδου από τα παραδοσιακά ΜΜΕ αποτελεί αντικίνητρο ψήφου και σηματοδοτεί μια προδιαγραφόμενη έκπληξη.

Η συνέχεια εδώ.