Συνελήφθη υπάλληλος του Υπ.Οικονομικών για παθητική δωροδοκία και εκβίαση επιχειρηματία

23.2.12

 Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση του Υπ.Οικονομικών:

Συνελήφθη ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών για παθητική δωροδοκία και εκβίαση επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη.

Ως Προϊστάμενος Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο 12.769 ευρώ για...


...παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών από αγροτεμάχιο.

Συνελήφθη σήμερα (22-02-2012) το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 55χρονος ημεδαπός, ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας, επειδή απαίτησε εκβιαστικά από τοπικό επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση και οδηγείται στις Εισαγγελικές Αρχές.

Αναλυτικότερα, 38χρονος ημεδαπός εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του. Η υπόθεση αφορούσε την επιβολή προστίμου, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο καταγγέλλων του παρέδωσε, ύστερα από απαίτησή του, ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία, ενήργησαν έρευνα στο Γραφείο του, όπου βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (23-02-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα γίνει έρευνα στα περιουσιακά του στοιχεία; Θα ενθαρρύνουν οι Αρχές την προσέλευση κι άλλων πιθανών θυμάτων του; Θα μάθουμε ποτέ πια ήταν η τελική ποινή που θα του επιβληθεί ή θα αρκεστούν όλοι στο χειροκρότημα της σύλληψης;