Άνοιξαν οι πόρτες της ΔΗΜΑΡ για 5 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

21.3.12

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποφασίστηκε η εκλογική και πολιτική σύμπραξη τους κκ. Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδη (Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) και τον κ. Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας). Ο τελευταίος μάλιστα, είναι κοντά στο να προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ και να γίνει μέλος της.


Κάπως έτσι, η Δημοκρατική Αριστερά διαθέτει πλέον 10 βουλευτές στους......κόλπους της καθώς οι 5 νέοι έρχονται να προστεθούν στους κ.κ Κουβέλη,Ψαριανό,Λεβέντη και Τσούκαλη. Με τη Δημοκρατική Αριστερά συνεργάζεται ήδη από καιρό και ο Βασίλης Οικονόμου. Υποθέτω ότι είναι θέμα χρόνου να συγκροτηθεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η Κ.Ο του κόμματος.

Επί της ουσίας τώρα, έχω τεράστιες ενστάσεις για την ποιότητα του νέου πολιτικού προσωπικού που αποκτά η Δημοκρατική Αριστερά, πλην ίσως του Οδυσσέα Βουδούρη. Αδυνατώ, για παράδειγμα, να πιστέψω ότι πολιτικοί όπως ο κ.Μιχελογιαννάκης μπορούν να προσφέρουν κάτι στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και γενικότερα.

Δεν θα κερδίσει και πολλά η Δημοκρατική Αριστερά μαζεύοντας ό,τι περίσσεψε από το (βαθύ) ΠΑΣΟΚ.