Μουσείο στην Επίδαυρο για την Α' Εθνική Συνέλευση ιδρύει η Βουλή

26.3.12

Παραθέτω το σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής:

Σε μία ειδική εκδήλωση υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Δήμου Νέας Επιδαύρου σύμφωνα με την οποία το Κοινοβούλιο αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου σε Μουσείο, το οποίο θα στεγάσει και θα αναδείξει το ιστορικό και αρχειακό υλικό της Α΄ Εθνικής Συνέλευσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό τόπο της Νέας Επιδαύρου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων από το μεγάλο αυτό εθνικό γεγονός, τη σύμβαση υπέγραψε από...


...την πλευρά της Βουλής ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος. Παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Νέας Επιδαύρου και στο χρέος να διαφυλαχθεί αλλά και να αναδειχθεί η αξία του τόπου, υπογραμμίζοντας πως «η σύγκληση της Α’ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου στις 20 Δεκεμβρίου 1821, αποτελεί το πολιτικό γεγονός- ορόσημο για την έναρξη της προσπάθειας εθνικής ολοκλήρωσης. Αποτελεί την πρώτη συλλογική πολιτική πράξη του Αγώνα και σηματοδοτεί την ανάγκη για πολιτική οργάνωση και για λήψη αποφάσεων στη βάση δημοκρατικών αρχών».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μακάρι να αποδειχθώ γκρινιάρης και μίζερος αλλά οι φράσεις που μου έρχονται στο μυαλό διαβάζοντας την είδηση είναι "πεταμένα λεφτά", "κι άλλοι αργόσχολοι υπάλληλοι της Βουλής", "άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί".