Περίεργες συμπτώσεις με τα νούμερα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

19.3.12

Έχω λάβει από τόσους πολλούς την παρακάτω εικόνα που δεν έχω καταλάβει ποιος πρώτος την κυκλοφόρησε, όποτε ας με συγχωρέσει ο δημιουργός της που δεν τον αναφέρω. Ο καταπληκτικός αυτός τύπος παρατήρησε ότι τα νούμερα που έδινε το ΠΑΣΟΚ με καταμετρημένο το 75,91% των ψήφων ήταν όμοια με την αναλογία έγκυρων-λευκών-άκυρων ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές του 2007.


Στις εθνικές εκλογές του 2007 το ποσοστό των έγκυρων ψηφοδελτίων άγγιξε το 97,33%, όσο και το ποσοστό υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου με...


...καταμετρημένο το 75,91% των ψήφων. Τα ποσοστά του λευκού και του άκυρου αντιστράφηκαν αν και όμοια ως αριθμοί. Στις εθνικές εκλογές του  το λευκό έλαβε 0,65%, όσο και το άκυρο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενώ 2,02% έλαβε το άκυρο στις εθνικές εκλογές, όσο και το λευκό στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Προσωπικά, δεν θεωρώ σύμπτωση την ταύτιση των συγκεκριμένων αριθμών. Αντιθέτως, θεωρώ ότι αποδεικνύεται η "προετοιμασία" του αποτελέσματος και η μαγική εικόνα που σκόπιμα παρουσιάστηκε στους πολίτες. Πιστεύω δηλαδή ότι ανεξάρτητα από το πόσοι ψήφισαν ή θα ψήφιζαν, τα ποσοστά που θα ανακοινώνονταν θα ήταν πάλι τα ίδια, κάνοντας copy-paste τα έτοιμα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Εκτιμώ ότι η πραγματική συμμετοχή ήταν φοβερά μικρότερη κι ότι το ποσοστό των λευκών ήταν σίγουρα διψήφιο.