Παρέμβαση Μητσοτάκη κατά Μπαμπινιώτη

29.3.12

Σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη, ασκεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δήλωσή του, με αφορμή την απόφαση του να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την εφαρμογή του νέου νόμου.

«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου, που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν...


...τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας πως το χειρότερο είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών.

Επ' αυτού εκφράζει την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό, ενώ επισημαίνει ότι το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό, αλλά η κατάλυση του κράτους και η αδίστακτη, όπως συγκεκριμένα αναφέρει, αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας από πολλές πλευρές, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση μάταιη.

«Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία, Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.