Λούκα μόνη ψάχνει

28.3.12

Από το in.gr:

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Η κ. Κατσέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον..


...ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά του Φ.Κουβέλη. Παράλληλα, απέρριψε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την νεοφιλελεύθερη, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.







Σχόλιο Παραπολιτικής: Ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την κ.Κατσέλη και την Κοινωνική Συμφωνία, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ έχουν εξαφανίσει το συγκεκριμένο νέο κόμμα, σε αντίθεση με τους σχηματισμούς του Φώτη Κουβέλη και του Πάνου Καμμένου. Ο λόγος είναι προφανής, δηλαδή η στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προσπάθεια του να συσπειρώσει το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ.


Από 'κει και πέρα όμως, η αλήθεια είναι ότι αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο ύπαρξης του συγκεκριμένου σχηματισμού. Ποια ιδεολογία υποστηρίζει; Ποιους επιχειρεί να εκφράσει και -κυρίως- πώς μπορούν δυο κορυφαίοι υπουργοί "μνημονιακών" κυβερνήσεων να το γυρίσουν στην...τρελή και να το παίζουν αντιμνημονιακοί;