Η Δράση για την τροπολογία χρηματοδότησης των κομμάτων

9.4.12

Παραθέτω σημερινό δελτίο Τύπου του κόμματος "Δράση" για την τροπολογία που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων:

Η Δευτέρα 9 Απριλίου είναι ημέρα κρίσιμη για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα θα χρησιμοποιήσουν την πλειοψηφία τους για να ευλογήσουν τα γένια τους. Θα αρπάξουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια από τους φόρους του Ελληνικού λαού για να χρηματοδοτήσουν την εκλογική τους εκστρατεία προκειμένου - με σημαδεμένη τράπουλα - να διαιωνίσουν την εξουσία τους.

Τα δύο κόμματα έχουν επιτύχει - παρά την υπέρογκη χρηματοδότησή τους - να οφείλουν στις τράπεζες περί τα 250 εκ. ευρώ. Για την...


...εξασφάλιση των υποχρεώσεων τους έχουν εκχωρήσει στις τράπεζες την κρατική χρηματοδότηση. Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο ετοιμάζονται να νομοθετήσουν -παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις Συνθήκες της Ε.Ε.- το μη εκχωρητό και το ακατάσχετο της νέας χρηματοδότησης, καταδολιεύοντας έτσι τους πιστωτές τους.

Η Δράση καλεί την διοίκηση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας να προσφύγει αμέσως κατά της σκανδαλώδους αντισυνταγματικής ρύθμισης προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να κατασχεθούν συντηρητικά τα ποσά της κρατικής επιχορήγησης που συμβατικά της ανήκουν, πριν δοθούν στα κόμματα και εξανεμιστούν.