Ο πραγματικός λόγος αποχώρησης της Άννας Φιλίνη από τη Δημοκρατική Αριστερά

18.4.12

Την αποχώρησή της από την Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε με επιστολή της η τέως βουλευτής και νυν αντιδήμαρχος Αθηναίων κυρία Αννα Φιλίνη.

Αναλυτικά η επιστολή της κ.Φιλίνη:

«Οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική «διεύρυνση» με βουλευτές του ΠαΣοΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής...


...φυσιογνωμίας που αρχικά εξαγγέλθηκε. Έτσι σήμερα πια δίνει στέγη σε συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικά ομάδες της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το λεγόμενο ''εκσυγχρονιστικό'' ΠΑΣΟΚ, μιας περιόδου διακυβέρνησης που επισώρευσε σειρά σημαντικών προβλημάτων στα δημόσια οικονομικά και τη διοίκηση, τους θεσμούς και την κοινωνία και το αποτύπωμα των επιλογών και πρακτικών της ήταν καθοριστικό για τη σημερινή κρίση.

Άλλωστε κύρια επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας της, έχει καταστεί η ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, στην οποία πλέον εντάσσεται με σαφή απομάκρυνση από τις αριστερές καταβολές της. 


Είναι φυσικό μέσα σε ένα τέτοιο κομματικό πλαίσιο να μην χωρούν οι οποιεσδήποτε αριστερές φωνές και ως εκ τούτου να εφαρμόζονται και πρακτικές αποκλεισμού τους . Λυπούμαι που άργησα να αντιληφθώ αυτή την πορεία μετάλλαξης. Αδυνατώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της ΚΕ και του κόμματος
».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η κ.Φιλίνη ψεύδεται και το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Δεν αποχώρησε ενοχλημένη από τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά επειδή δεν θα ήταν υποψήφια με το κόμμα στην Α' Αθηνών.

Το 2010 τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετείχαν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, συμφώνησαν ότι δεν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.

Η κ.Φιλίνη ζήτησε να μην τηρηθεί η συμφωνία στο βαθμό που την αφορά. Η ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς ορθώς αρνήθηκε κι έτσι εκείνη αποχώρησε, με πιθανό επόμενο προορισμό της το ΣΥΡΙΖΑ...