Άρση της βουλ.ασυλίας της Ντ.Μπακογιάννη ζητεί ο εισαγγελέας, παρά τη διάλυση της Βουλής!

12.4.12

Όπως διαβάζω στο in.gr, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.

Πρόκειται για μια προκλητικά περίεργη κίνηση καθώς η αίτηση άρσης της ασυλίας γίνεται σήμερα, αφού πρώτα χθες θυροκολλήθηκε στη Βουλή, το προεδρικό...


...διάταγμα για την διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών για την 6η Μαΐου!

Η ίδια η κ.Μπακογιάννη δήλωση:

 «Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου.

Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής. Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».