Κουβέλης: Παραμονή στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο

1.5.12

Στα Γιάννενα περιόδευσε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ μεταξύ άλλων είπε:

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Είναι ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της χώρας στη συγκυρία. Είναι η αριστερή δημοκρατική απάντηση στην κρίση.

Σε αυτό το πρόγραμμα επιδιώκουμε να στηριχθεί η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Με παραμονή στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση...


...από το μνημόνιο. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα επιδιώκουμε να υπάρχουν συγκλίσεις μετά τις εκλογές. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά, ώστε να καταστεί καταλύτης των μετεκλογικών εξελίξεων. Ζητούμε από το λαό να μας δώσει δύναμη. Για να πάρουμε διερευνητική εντολή και να συγκροτήσουμε προοδευτική κυβέρνηση.

Την πρότασή μας την απευθύνουμε στις προοδευτικές δυνάμεις. Στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουμε μέρος. Δημοκρατικό αριστερό άλλοθι δεν θα δώσουμε στην πολιτική τους, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στη σημερινή ζοφερή κατάσταση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι ο Φώτης Κουβέλης αρχίζει και γίνεται λίγο πιο σαφής ως προς τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με το Μνημόνιο και μάλλον δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον αμιγώς "αντιμνημονιακός".


Η αναφορά σε "σταδιακή" απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι ποιοτικά σημαντικά ανώτερη από την υστερία του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων ακροδεξιών σχηματισμών που ευαγγελίζονται την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.