Ντόρα: Αν είχαν ενωθεί τα φιλελεύθερα κόμματα, θα μπαίναμε δυνατοί στη Βουλή

7.5.12

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές αυτές έγιναν μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και τυφλής οργής. Οργής για την απόλυτη ανικανότητα των παλαιών κομμάτων να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς την κρίση που τα ίδια δημιούργησαν.

Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό περιβάλλον, που δεν ευνοεί τον υπεύθυνο μεταρρυθμιστικό λόγο, η Δημοκρατική Συμμαχία έδωσε ένα θαρραλέο αγώνα, μακριά από λαϊκισμούς...


...επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο. Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί πολλά ερωτήματα, καθώς επιτείνει τη σύγχυση και δεν δίνει προφανή λύση διακυβέρνησης. Για να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες, πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη.

Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν η είσοδος του κόμματος στην επόμενη Βουλή. Μια μάχη χάθηκε- όχι ο πόλεμος. Με θλίψη, αν όχι αγανάκτηση, οι φιλελεύθερες-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις βλέπουν ότι, αν ήμασταν ένα ενιαίο, ισχυρό, μέτωπο θα μπαίναμε δυνατοί στη Βουλή, ανατρέποντας τις παραδοσιακές ισορροπίες. Αυτό οφείλουμε όλοι στο μέλλον να το αξιολογήσουμε.

Οι εξελίξεις, άλλωστε, αναμένονται ραγδαίες. Η Δημοκρατική Συμμαχία δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια χρήσιμη και λογική φωνή. Και αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έγραψα κάτι σχετικό χθες εδώ. Οι ηγεσίες του χώρου θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν αλλά και να προσπαθήσουν και πάλι να τα βρουν σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε νέες εκλογές.