Ραγκούσης: Δεν μετανιώνω για την απόφαση να κρατήσουμε τη χώρα όρθια

2.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στο ΒΗΜΑ Fm:

Εγώ θα σας πω μια ακόμη μεγάλη αλήθεια. Εμείς, ως κόμμα, ως παράταξη και ως πρόσωπα, τον Οκτώβριο του 2009 πήραμε μια μεγάλη απόφαση. Εγώ, για αυτή την απόφαση ούτε ζητώ συγγνώμη, ούτε μετανιώνω. Πήραμε την απόφαση να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατηθεί ο τόπος «όρθιος», ακόμα και αν εμείς εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη. Εγώ, για αυτή την απόφαση, δεν μετανιώνω, δεν ζητάω...


...συγγνώμη. Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι αυτοί που πριν το 2009, και κυρίως από το 2004 μέχρι το 2009, η κυβέρνηση Καραμανλή και πριν από αυτήν, όλοι όσοι κυβέρνησαν τον τόπο και έκαναν ρουσφέτια, σπατάλες, «ρεμούλες», έκαναν και προσωπικές περιουσίες και τώρα είναι πίσω από τα σίδερα της φυλακής και μας κάνουν εμάς να ντρεπόμαστε όταν προέρχονται από τη δική μας παράταξη. Αυτοί να ζητήσουν συγγνώμη, που πριν το 2009 κυβερνώντας την Ελλάδα, χάρη στον εξωτερικό δανεισμό, έκαναν εύκολες πολιτικές καριέρες και κατάφεραν εκείνα τα χρόνια, θυσιάζοντας το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου, να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό πρόβλημα, που στα χέρια μας το 2009, παραλίγο να κοστίσει την υπόσταση της χώρας. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχω την αίσθηση ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η κεντρική προεκλογική ρητορική του ΠΑΣΟΚ κι όχι το απολιτίκ αυτομαστίγωμα που έχει επιλέξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ, με τα στραβά του και τα καλά του, κράτησε για 2 χρόνια μόνο του τη χώρα όρθια με το Σαμαρά απέναντι, να παράγει Καμμένους.

Ο Ραγκούσης προσφέρει στους φίλους του ΠΑΣΟΚ μια αφήγηση που σπάει τη μοιρολατρία στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η βάση του κόμματος.