Ο σοβαρός Μανούσος Βολουδάκης στην κυβέρνηση Σαμαρά

22.6.12

Παρακολουθώ εδώ και καιρό στο Twitter τον Μανούσο Βολουδάκη (@MVoloudakis), αρκετά πριν εκλεγεί βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, πόσο μάλλον πριν οριστεί υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Μου έχει αφήσει την εντύπωση ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος κι ένας συνεπής Δεξιός πολιτικός με μάλλον φιλελεύθερες απόψεις. Είναι από τα πλέον άφθαρτα πρόσωπα...


...που επιστρατεύει η συντηρητική παράταξη και μοιάζει ως "πακέτο" να είναι πιο ικανός από αρκετούς φθαρμένους συναδέλφους του. Θα συνεργαστεί με τον εξαιρετικό καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη. Του εύχομαι καλή επιτυχία.

Το βιογραφικό του:

Ο Μανούσος Γ. Βολουδάκης γεννημένος το 1966, είναι οικονομολόγος και εξελέγη Βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007 και το Μάϊο του 2012. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Έχει πτυχίο από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας.

Πριν πολιτευθεί, σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα, διαδοχικά στις εταιρείες RUSVAR HOLDINGS B.V, στην Ποτοποιία Μεταξά Α.Ε. και στην ΕΛΒΑΛ Α.Ε. του Ομίλου Βιοχάλκο, όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής. Μετά τις εκλογές του 2009, εργάσθηκε και πάλι στον ιδιωτικό τομέα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά ζητήματα. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών,Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, και πατέρας του Γιώργου και του Σήφη.