Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

13.6.12

Ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/EKM, συνοδευόμενος από τους Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Σταθά, υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και Μάρκο Μπασιούκα, μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αφού άκουσε τους...


...εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, δήλωσε τα εξής:

Είναι απαράδεκτο πολιτικά μέσα σε προεκλογική περίοδο και ενώ έχει υπάρξει συμφωνία των κομμάτων και της υπηρεσιακής κυβέρνησης να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης κ. Μητρόπουλος ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε εκκαθάριση, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μέσω του επικαιροποιημένου προγράμματός του, προτείνει την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ριζικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, γιατί πρώτα από όλα ξεπουλιέται σημαντικός εθνικός πλούτος, αφού η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 20 δις ευρώ και τα δυο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι κερδοφόρα με ετήσιο τζίρο 400 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες 6 νομών της χώρας με την κατάργηση περίπου 6.000 θέσεων εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα στηρίξει την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, που την θεωρούμε επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και αναγκαίο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Χρειάστηκαν να περάσουν δεκαετίες για να γίνει μια ορθολογική διαχείριση που οδήγησε τη ΛΑΡΚΟ στην κερδοφορία των τελευταίων δυο ετών. Ελπίζω να μην τινάξει ξανά τα πάντα στον αέρα μια κυβέρνηση της Αριστεράς.