Τρεις υποψηφιότητες για ζουρλομανδύα: Πρώτο Θέμα, Τόμσεν και Μουσουρούλης

11.10.12

Πριν από οποιοδήποτε σχόλιο, αναδημοσιεύω το κεντρικό ρεπορτάζ της online έκδοσης του Πρώτου Θέματος:

Tην εκκένωση  όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα  των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό  προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου,Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του...


...Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόϊκα ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το  διαπραγματευόμαστε».

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν  χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μένει να δούμε για ποιον θα ράψουμε ζουρλομανδύα. Ή το Πρώτο Θέμα ξεπέρασε κάθε όριο κίτρινης δημοσιογραφίας ή ο Μουσουρούλης συντρίβει κάθε προηγούμενο ρεκόρ πολιτικής γελοιότητας ή ο Τόμσεν το έχει γυρίσει στην παλαβή...