Τέρενς Κουίκ: Να καταργηθούν οι τυποκτόνοι νόμοι

30.10.12


Ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Υπηρετώντας 46 χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, προσπάθησα να βρίσκομαι κοντά στο πολίτη και τα προβλήματά του και να ελέγχω την εξουσία, όταν αυτή καταπατούσε το Σύνταγμα και τους νόμους.
Σήμερα προσπαθώ......να πράττω το ίδιο από άλλο μετερίζι. Ανάμεσα στα απαραίτητα συστατικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είναι η ελευθερία του Τύπου, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου.

Θεωρώ ότι στη χώρα μας συνεχώς παρουσιάζονται νοσηρά φαινόμενα, όπως εκβιαστική φίμωση των δημοσιογράφων με πρώτιστη τη βιομηχανία των αγωγών. Είναι εμφανής στον κάθε σκεπτόμενο πολίτη η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να ισοπεδώσει την ελευθεροτυπία, όταν τα ΜΜΕ δεν το υπηρετούν στον απόλυτο βαθμό.

Η όποια τιμή, η όποια αξιοπρέπεια και η όποια υπόληψη του κάθε πολιτικού δεν είναι δυνατόν να αποτιμάται οικονομικά και λογιστικά, μέσω αγωγών, μέσω μιας ψυχρής και γρήγορης αστικής δίκης, στην οποία μάλιστα ούτε καν θα παρίσταται ο ίδιος.

Δεν μπορεί ο πολιτικός να αξιώνει λεφτά, που μπορεί να σημαίνει ακόμα και κατασχέσεις σπιτιών, προκειμένου να αισθανθεί δικαιωμένος. Δεν μπορεί να αυτοκαταστρέφεται επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, ότι οι πολιτικοί όλο με λεφτά έχουν να κάνουν.
Απαιτείται άμεση κατάργηση όλων των «τυποκτόνων» νόμων που περιορίζουν την Δημοκρατία μας και απαγορεύουν στον δημοσιογράφο να ασκήσει ελεύθερα το λειτούργημά του. Έτσι κι αλλιώς, ο Ποινικός Κώδικας είναι πλουσιότατος και υπεπλήρης νόμων τους οποίους μπορεί να αξιοποιεί ο κάθε πολίτης και ο κάθε πολιτικός, για κάθε δημοσιογραφικό παράπτωμα.

Ο πολιτικός, πάνω απ´ όλα, κρίνεται διαχρονικά και καθημερινά στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο μόνος λόγος που δημοσιεύω τη συγκεκριμένη δήλωση του κ.Κουίκ, είναι γιατί θέλω να καταγράψω τη διάθεση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συμβάλουν στην απελευθέρωση του Τύπου από το σημερινό ασφυκτικό νομικό πλαίσιο.

Κατά τα λοιπά, είναι μια πολύ φλύαρη δήλωση στην οποία δεν αναφέρεται η ανάληψη καμίας πρωτοβουλίας εκ μέρους του κόμματος του κ.Κουίκ. Θα πρέπει επιτέλους οι βουλευτές όλων των κομμάτων να καταλάβουν ότι δεν αρκεί να επισημαίνουν πράγματα, θα μπορούσαν να αναλάβουν και  πολιτικές πρωτοβουλίες διακομματικής στήριξης αλλαγών.