Ντεμπούτο για την αρθρογράφο Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην Αυγή

26.11.12

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι «πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνη για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις» μας ενημερώνει η Αυγή, συστήνοντας την στους -λίγους- αναγνώστες της.

Δεν αναφέρει βέβαια σε ποια κυβέρνηση ήταν αναπληρώτρια υπουργός. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου, στην οποία...



...μάλιστα αρχικά κατείχε το χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Το σημειώνω για να μη νομίζει κάποιος αναγνώστης της εφημερίδας ότι ήταν υπουργός του Τσάβες.

Η φωτογραφία μάλιστα αυτής της ανάρτησης προέρχεται από το site του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κι έχει ληφθεί στις 21 Ιουλίου του 2011 στις Βρυξέλλες, μετά την πρώτη απόφαση κουρέματος του ελληνικού χρέους.


Την επόμενη μέρα, ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αποθεώνει όρθια μαζί με τους υπόλοιπους υπουργούς τη διαπραγματευτική επιτυχία της τότε κυβέρνησης.


Χθες, θα διαπιστώσει μέσω της Αυγής:

Μια ευρωπαϊκή συνολική λύση για την κρίση χρέους και την προοπτική της Ευρωζώνης παραμένει ευσεβής πόθος. Οι ηγεσίες της Ευρώπηςν άβουλες και μοιραίες από τον Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα, αποφασίζουν τη μονόπλευρη ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη δογματική αναγόρευση της περιοριστικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό θέσφατο, ενώ περιορίζονται σε ευχολόγια για την ανάπτυξη. Η πολιτική διγλωσσία και ανακολουθία, η ιδεοληπτική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και η χρονική καθυστέρηση υπονομεύουν τη συνοχή και την προοπτική της Ευρωζώνης.

Ηθικό δίδαγμα: Που τους βρήκες ρε Γιώργο Παπανδρέου...