Γιατί δεν βγήκαμε το 2012 στο...ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων Ευάγγελε;

12.11.12

Την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος περιέγραψε χθες στον λόγο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που είχε υποσχεθεί και ακριβώς έναν χρόνο πριν, με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών!

Φέτος, εφ’ όσον πετύχουμε τους στόχους μας πλήρως, το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι μόλις € 1,8 δισεκατομμύρια, θα είναι κάτω από το 1% του ΑΕΠ, θα είναι 0,8% του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει, ότι αν εφαρμόσουμε και τους στόχους του 2012, τότε θα έχουμε το 2012 πρωτογενές πλεόνασμα, επιτέλους για πρώτη φορά, € 3 δισεκατομμυρίων. Αυτό......σημαίνει, ότι από το Μάρτιο, Απρίλιο του 2012 θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ευάγγελος Βενιζέλος, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Οι στόχοι που αποτυπώνονται αριθμητικά στον οδικό αυτό χάρτη είναι συνεπώς εφικτοί μέσα από το συνδυασμό όλων αυτών των προϋποθέσεων:  Δημοσιονομικά, πράγματι, υπό τους όρους αυτούς, το 2013 μπορεί να είναι η χρονιά του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ευάγγελος Βενιζέλος, 11 Νοεμβρίου 2012


Μήπως να μας εξηγούσε κιόλας ο κ. Βενιζέλος γιατί δεν βγήκαμε στο...ξέφωτο των πρωτογενών πλεονασμάτων επί των ημερών του;