Ραγκούσης: Έχει επικρατήσει μια εθνικά επικίνδυνη σιωπή για τον Αντώνη Σαμαρά

22.11.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον ΒΗΜΑ Fm:

Έχει τεράστια σημασία να συμφωνήσουμε τα πραγματικά δεδομένα και τα πραγματικά δεδομένα είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα ζει κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα για το αν και κατά πόσο θα υλοποιηθούν μια σειρά από αποφάσεις που ήταν προς υλοποίηση από την κυβέρνηση Παπαδήμου από πέρσι τον Μάρτιο που δεν υλοποιήθηκαν επειδή ο κ. Σαμαράς ήθελε σώνει και καλά να πάμε σε εκλογές γιατί προσδοκούσε όπως και τελικά κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός της......χώρας, είμαστε με κομμένη την ανάσα περιμένοντας να δούμε να παίρνουμε μια δόση που ήταν προγραμματισμένο να πάρουμε από τον Ιούνιο αν κάναμε ό,τι είχαμε συμφωνήσει στο δεύτερο μνημόνιο και είχαμε ψηφίσει στο ελληνικό κοινοβούλιο και είμαστε προ του κινδύνου και αυτό είναι το χειρότερο κατά τη γνώμη μου η χώρα μετά και το επόμενο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας να βυθιστεί ακόμα περισσότερο σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα και ένα φόβο για το ποιο θα είναι το μέλλον της.

(...)

Προς το παρόν όμως μόνο το σημερινό ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ακούστε λοιπόν, να σας πω ευθέως. Όποιος από εμάς από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά ανέλαβε, θα το πω με μία λέξη -και ζητάω συγγνώμη από τους ακροατές που την θα ακούσουν και δεν είναι καλή λέξη, κληθήκαμε να διαχειριστούμε, θα το πω πιο κομψά, τα απορρίμματα τα δημοσιονομικά της μεταπολίτευσης. Η οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν μία περίοδος ωφέλιμη για τον τόπο σε πάρα πολλές πλευρές και του δημόσιου βίου και πολιτικά και οικονομικά και αναπτυξιακά αλλά είχε και μία πολύ βρώμικη πλευρά. Αυτή η βρωμιά μαζεύτηκε 40 χρόνια και ξαφνικά έπρεπε εμείς να λύσουμε ένα πρόβλημα υπερχρέωσης μίας χώρας που προήλθε πρωτίστως…

(...)

Γιατί υπάρχει μία επικίνδυνη σιωπή. Είδατε εσείς εχτές, να υπάρχει καμία αντίδραση σε αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη; Έχετε δει αν υπάρχει αυτή τη στιγμή ζήτημα αμφισβήτησης του κου Σαμαρά, εν ονόματι του εθνικού συμφέροντος λέω, όχι εν ονόματι μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Αδιάφορες οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, από το σπίτι μου σας τα λέω όλα αυτά, δεν είμαι ενεργός πολιτικά αυτή τη στιγμή. Αλλά βλέπω μία Ελλάδα η οποία είναι στα πρόθυρα στα βράχια να πέσει. Και όλα αυτά σας ξαναλέω, ενώ είχαν όλα δρομολογηθεί και έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί. Από έναν πολιτικό, να το πω και αυτό, ο οποίος 3 χρόνια φλόμωσε τον ελληνικό στα ψέματα, ότι έχει ισοδύναμα 18δις και δεν θα συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας. Από έναν πολιτικό που του έφταιγαν τα μνημόνια και οι συνταγές που είναι δήθεν υφεσιακές. Από έναν πολιτικό που ήταν Υπ. Πολιτισμού και γέμισε το μουσείο της Ακρόπολης Καλαματιανά ρουσφέτια. Και παρέδωσε μία κυβέρνηση μαζί με τον κο Καραμανλή το 2009, με 24δις ευρώ πρωτογενές, χωρίς τόκους και τοκοχρεολύσια, έλλειμμα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί ξοδέψανε μόνο το 2009 8τρις πάλε ποτέ δραχμές, που δεν υπήρχαν στη χώρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μακάρι να είχε άδικο ο κ. Ραγκούσης και να ήταν πολύ πιο καθαρός και ικανός ο σημερινός Έλληνας πρωθυπουργός.