ΑΔΕΔΥ: Πραξικόπημα η επίταξη των απεργών του Μετρό

24.1.13

Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ για την πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό:

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση για επίταξη - επιστράτευση των εργαζομένων - απεργών στο Μετρό, την χαρακτηρίζει πραξικοπηματική και πρωτόγνωρη για τη δημοκρατική μεταπολιτευτική περίοδο.

Το μέτρο της επίταξης για να αντιμετωπισθούν οι αγώνες των εργαζομένων......ενάντια στην περαιτέρω -δραματική- μείωση των αποδοχών τους, όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης, γυρίζει την πολιτική ζωή της χώρας σε περιόδους κοινοβουλευτικής ανωμαλίας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στον αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων όπως είναι η τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλεί τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απόφαση που παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σχόλιο Παραπολιτικής:  Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκτιμά ότι συμμετέχει και το Πρωτοδικείο στο πραξικόπημα;