Εκθέτει τη συγκυβέρνηση η βιασύνη σύστασης Προανακριτικής για τον Παπακωνσταντίνου

10.1.13

Αν η συγκυβέρνηση είχε κάποιο λογαριασμό στο Facebook, θα έπρεπε χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή των δεδομένων για τη λίστα Λαγκάρντ, να γράψει στο status της «ξεφτιλιστήκαμε».


Από την πρώτη στιγμή, η βιασύνη των τριών κομμάτων...


...της συγκυβέρνησης να στοχοποιήσουν με τρόπο σχεδόν παράτυπο τον Γιώργου Παπακωνσταντίνου υποδήλωσε τη σπουδή τους να κλείσουν άρον-άρον την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Χθες, δεν αποδείχθηκε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν αλλοίωσε τη λίστα. Κατέπεσε όμως το κατηγορητήριο που έσπευσε να του προσάψουν. Η αλλοίωση της λίστας διαπιστώθηκε από τη σύγκριση της αυθεντικής λίστας με ένα στικ που προσκόμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το στικ αυτό δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Παπακωνσταντίνου κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποδειχθεί καμία σχέση του πρώην υπουργού με το περιεχόμενο του.

Χθες, προέκυψε κι ακόμα μια εξέλιξη. Οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν αναλυτικές εξηγήσεις για τους λογαριασμούς τους στην ελβετική τράπεζα, προσκομίζοντας μάλιστα φορολογικές δηλώσεις που αντιστοιχούν σε εύρωστους πολίτες. Αναμένεται πλέον να διαπιστώσει το ΣΔΟΕ αν έχουν διαπράξει κάποιο «φορολογικό» αδίκημα. Το πόρισμα αυτό θα κρίνει πολλά σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, καθώς θα προσδιορίσει το μέγεθος του όποιου κινήτρου θα μπορούσε να έχει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με ακόμα λιγότερα λόγια, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έσπευσαν να συστήσουν μια Προανακριτική Επιτροπή, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και χωρίς καν να θέλουν να διερευνήσουν όλη την υπόθεση αλλά μονάχα την εμπλοκή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου!

Η βιασύνη τους δεν υπηρετεί την κάθαρση αλλά ούτε και την κυβερνητική σταθερότητα η οποία μπορεί να κλονιστεί περισσότερο από μια Προανακριτική-φιάσκο και λιγότερο από τις θεμιτές επικοινωνιακές διαστάσεις που δίνει στην υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ.