Αναγκαία η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο γαϊτανάκι της λίστας Λαγκάρντ

10.1.13

Ο Μανώλης Σφακιανάκης είναι ο επικεφαλής του πιο υγιούς κι αποτελεσματικού τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η πορεία του στο αστυνομικό σώμα είναι γνωστή και σεβαστή από οποιαδήποτε πολιτική πτέρυγα, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει στη...



...λειτουργία του τμήματος σε προδιαγραφές τέτοιες, που θα ζήλευαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Μοιάζει, λοιπόν, παράδοξο ότι ο κ. Σφακιανάκης και η ομάδα του δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί στη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Ακόμα πιο παράδοξη είναι η άρνηση του Γρηγόρη Πεπόνη να στείλει το στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρά το σχετικό αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Εκτιμώ ότι έστω και τώρα, οι επιχειρησιακές δεξιότητες της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρέπει να αξιοποιηθούν, αν και φοβάμαι ότι έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αναρωτιέμαι αν έχει προνοήσει κανείς να καταγραφούν προσεκτικά οι υπολογιστές του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να μπορεί κανείς να αξιοποιήσει πιθανό στίγμα ηλεκτρονικού υπολογιστή σε κάποιο από τα στικάκια.

Αν έχει δίκιο ο Κώστας Βαξεβάνης και οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν κάνει μια τέτοια γκάφα όπως αυτή εδώ, η άρνηση τους στη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξηγείται. Έστω και τώρα πάντως, η ομάδα του Μανώλη Σφακιανάκη αξίζει να προσπαθήσει να μας κάνει όλους σοφότερους.