Λοβέρδος: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε γίνει κόμμα, ακόμα και μόνοι μας

18.1.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου στον Real Fm και το Νίκο Χατζηνικολάου:

Αυτό  το πράγμα δεν θα το καλύψει ένας κομματικός  σχηματισμός που κινείται κατά τα ειωθότα, στα δεδομένα, θα το καλύψει ένας καινούριος κομματικός  σχηματισμός,  που θα μιλήσει για αυτά που ο τόπος  έχει ανάγκη. Εμείς προχθές, 50 άνθρωποι  ήμαστε , μην νομίζετε ότι ήμαστε...


...και τίποτα σπουδαίο, καθημερινοί άνθρωποι,  διαμορφώσαμε ένα κείμενο προτάσεων για την οικονομία και το παραδώσαμε στο κ. Χατζηδάκη και στο κ. Σαμαρά, στο κ. Σταμάτη, με σκοπό να βοηθήσουμε και να γίνει, χωρίς να είμαστε στην κυβέρνηση.
(...)
Τον Ιούνιο θα έχουμε γίνει κόμμα. Προσπάθησα από τον Μάιο και μετά τις  πρώτες εκλογές, να δω τι γίνεται. Υπάρχει πολιτική κρίση στη Ελλάδα,  υπάρχει η ανάγκη για κάτι καινούριο για το χώρο του κέντρου και πέραν αυτού το διαπιστώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σε όλες. Εκείνο που πρέπει να γίνει για να καλυφτεί το κέντρο,  είναι κάποιο άνθρωποι να συνεννοηθούν Ε..  σας πληροφορώ ότι γίνονται συζητήσεις,  αλλά συνεννοήσεις δεν υπάρχουν.  Δηλαδή πολύς, πολύς καφές , μάλιστα φτάνω να λέω ότι η κεντροαριστερά  θα υποφέρει από καφενείαση…Μιλούν , μιλούν , μιλούν στα καφενεία του κέντρου της Αθηνάς, αλλά δεν καταλήγουν πουθενά. Ο διάλογος γίνεται, αλλά θα πρέπει να τελειώσει, δεν γίνεται για  να μην γίνει τίποτε, έχει γίνει για να γίνει κάτι. Αν όλα προχωρήσουν όπως προχωρούν σήμερα, δηλαδή με πολλούς συζητητές αλλά πολλούς απρόθυμους ταυτοχρόνως, θα πάμε μόνοι μας. Αν βρεθούν και άλλοι στη πορεία, αυτό θα το δείξουν οι επόμενες εβδομάδες παρακαλώ, θα πάμε και μαζί με άλλους. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε αργότερα από τον Μάιο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη ρητορική για να εξασφαλίσει κανείς συμμάχους, όπως αντίστοιχα, δεν νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο να προσέρχεσαι σε ένα διάλογο, θεωρώντας εαυτόν, τόσο σημαντικό, που να μπορεί να προχωρήσει και μόνος στη δημιουργία κόμματος.

Παρ' όλα αυτά, η ανάγκη κάτι νέου στο χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι πραγματική.