Πρωτοφανές «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα στο The Mall

20.1.13

Aπό την Καθημερινή:

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 1,5 κιλό ζελατοδυναμίτιδας και ANFO μέσα σε ένα......μεταλλικό κουτί, το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων στις κυλιόμενες στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου, έξω από κατάστημα καλλυντικών, απέναντι από την «Εθνική Τράπεζα». Τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε «Ελευθεροτυπία» και «zougla.gr» έγιναν στις 9:55 και 9:58 και στα οποία αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης της ενέργειας. Ως τακτική, το γεγονός αυτό παραπέμπει στο Επαναστατικό Αγώνα. Πιθανολογείται ότι σήμερα το πρωί έγινε η τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι. Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη ιστοσελίδα zougla.gr. Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο. Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Νομίζω ότι εδώ και λίγες εβδομάδες ζούμε πράγματα που μοιάζουν παλιά αλλά είναι κάπως καινούρια. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η Τρομοκρατία στην Ελλάδα επιλέγει ενέργειες που προκαλούν «μαζικό» φόβο.