Ανδρέας Βγενόπουλος: Δεν δήλωσα εισόδημα 18.217 ευρώ αλλά 1.731.493 ευρώ

9.1.13

Από το Newsit.gr

Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος κατηγορεί την εφημερίδα ΑΥΓΗ πως είναι ψευδές το δημοσίευμα της ότι στο εκκαθαριστικό του σημείωμα δήλωσε εισόδημα 18.217,41 Ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ο Α. Βγενόπουλος τονίζει:

"Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναφέρει ότι στο εκκαθαριστικό μου σημείωμα δήλωσα εισόδημα 18.217,41 Ευρώ «λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης το σχολίασε στη Βουλή χαριτολογώντας ότι...


...«με τέτοιο εισόδημα θα μπορούσα να λάβω επίδομα θέρμανσης».

Δεν με ενοχλεί τόσο η δημοσίευση του εκκαθαριστικού μου σημειώματος που βρίσκεται ήδη παράνομα μέσω περίεργων κυκλωμάτων στην κατοχή διαφόρων ΜΜΕ, όμως τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ είναι ψευδή.

Το εισόδημα που δήλωσα ήταν 1.731.493 Ευρώ, λιγότερα από άλλες χρονιές λόγω συγκυριών, ενώ τα εισοδήματά μου τα τελευταία χρόνια που φυσικά έχουν όλα δηλωθεί και φορολογηθεί αντίστοιχα είναι πολλαπλάσια.

Η ΑΥΓΗ πρέπει να βρει ένα άλλο παράδειγμα «κακού» φορολογούμενου. Σε όλες τις εισοδηματικές τάξεις υπάρχουν νομοταγείς και μη πολίτες. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι''.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Παρέθεσε τη δήλωση του κ. Βγενόπουλου για δυο λόγους:

α)Γιατί αξίζει να διευκρινιστεί ότι το περιοδικό Unfollow και μετέπειτα η Αυγή υπηρέτησαν τη χειρότερη μορφή δημοσιογραφίας «διαβάζοντας» με τον τρόπο που τους βολεύει τα διάφορα εκκαθαριστικά επιχειρηματιών που -παράνομα-δημοσίευσαν.

β) Γιατί ο Ανδρέας Βγενόπουλος νιώθει την ανάγκη να απαντήσει την Αυγή, ίσως γιατί την διαβάζει και την παρακολουθεί με προσοχή τον τελευταίο καιρό, τώρα ίσως σταμάτησε να διαβάζει κυπριακές εφημερίδες.