Κραυγή απόγνωσης από τους εργαζομένους του Ριζοσπάστη- Ούτε γενική συνέλευση δεν επιτρέπει το ΚΚΕ

12.2.13

Αίτημα στήριξης τους από την ΕΣΗΕΑ κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη απέναντι στο μπαράζ απολύσεων και των καθυστερημένων πληρωμών από την πλευρά της...κομμουνιστικής εργοδοσίας.Παραθέτουμε σχεδόν αυτούσια την επιστολή των......δημοσιογράφων:

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, από τον περασμένο Δεκέμβρη έχει ξεκινήσει στο «Ριζοσπάστη» πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας. Ήδη έχουν απολυθεί 9 εργαζόμενοι, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμα. Την ίδια ώρα στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών, γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η διεύθυνση της εφημερίδας έχει αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει, δηλαδή πόσοι και μέχρι πότε θα απολυθούν, πόσοι και με ποιο εργασιακό καθεστώς θα συνεχίσουν να εργάζονται. Ταυτόχρονα έχει διαφωνήσει με την πρόταση για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης όλων των εργαζομένων προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις και να συζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Είναι ολοφάνερο ότι οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και διεκδικούμε να ξεκινήσει άμεσα η εξόφληση των δεδουλευμένων καθώς και να σταματήσουν οι απολύσεις. Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με καλύπτει το πανό της φωτογραφίας: με απλήρωτη εργασία τσακίζουν τους μισθούς...

Τι ώρα θα πάει το ΠΑΜΕ να «τραμπουκίσει» την ανάλγητη εργοδοσία;