Παπαδημούλης: Θα απευθυνθούμε σε δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν ή να ανεχθούν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

1.2.13

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στον ΒΗΜΑ Fm:

Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα τόσο στην κοινωνία, όσο και στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων. Κανείς δεν περίμενε ένα χρόνο πριν ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση με 27%. Είναι πολύ πιθανό το....



...σενάριο να είμαστε ο κερδισμένος των επόμενων εκλογών. Θα επιδιώξουμε να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη δύναμη αλλά ακόμη κι αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε, με βάση το πρόγραμμά μας και την αναζήτηση αξιόπιστων προσώπων και πέραν ημών, ευρύτερες συμμαχίες. 

Όσοι κατασκευάζουν σενάρια, με βάση τα σημερινά δεδομένα, βιάζονται και κάνουν λάθος. Με βάση το πρόγραμμά μας και τους συσχετισμούς που θα δώσει η επόμενη κάλπη, θα δώσουμε μία πλατιά κυβέρνηση στον τόπο, με κορμό την Αριστερά αλλά με χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας. Θα απευθυνθούμε, τότε, σε δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να στηρίξουν, να ανεχθούν ή και να μετάσχουν σε μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν θυμάμαι ποτέ άλλο κόμμα να κάνει τόσες πολλές δημόσιες δηλώσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης που ίσως κάποια στιγμή σχηματίσει.

Κατά τα λοιπά, αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Παπαδημούλης δεν βρήκε το κουράγιο να πει «θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες».