Σαφείς αιχμές κατά δημοσιεύματος του ΒΗΜΑτος αφήνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

6.3.13

Την ελπίδα ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» δεν συνδέεται χρονικά με πρόσφατες ελεγκτικές ενέργειές της στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και άλλους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή......τονίζει στην ανακοίνωση της:

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» και τις αναφορές στη συνέχεια σε μερίδα του Τύπου, επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υπόκειται εκ του νόμου σε προληπτικό και κατασταλτικό οικονομικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ήδη θέσει υπόψη του τελευταίου τα σχετικά στοιχεία και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες σε σχέση με τις παρατηρήσεις της «Έκθεσης Ελέγχου Μισθοδοσίας», η οποία χρονολογείται ήδη από τον Μάιο του παρελθόντος έτους. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σεβόμενη την εισαγγελική διερεύνηση δεν θα προβεί σε δημόσιο επί της ουσίας σχολιασμό του δημοσιεύματος και αβάσιμων αναφορών που περιέχονται σε αυτό. 

Η Επιτροπή ευελπιστεί ότι το προαναφερόμενο δημοσίευμα, υπό τον προσβλητικό τίτλο «Φέρτε πίσω τα λεφτά», δέκα μήνες μετά την κοινοποίηση της σχετικής έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου, δεν συνδέεται χρονικά με πρόσφατες ελεγκτικές ενέργειές της στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και άλλους κρίσιμους κλάδους της οικονομίας. 

Θα δοθεί όμως η δυνατότητα με έγγραφα στοιχεία να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας, μεταξύ άλλων, ότι στην Επιτροπή, όχι μόνο διασπάθιση του δημόσιου χρήματος δεν γίνεται αλλά οι λειτουργικές της δαπάνες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, το όποιο πλεόνασμα της αποδίδεται στον κρατικό προϋπολογισμό, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής έχουν περιοριστεί στο ήμισυ παρά τον αυξανόμενο όγκο του παραγόμενου έργου, και το προσωπικό της Επιτροπής, το οποίο λοιδορείται με τόση ευκολία στο δημοσίευμα, εξαντλεί αποθέματα ψυχής και αναλώνεται για να υπάρξουν αποτελέσματα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Είχε προηγηθεί το παρακάτω δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος με την υπογραφή του Βασίλη Χιώτη:


Ως σήμερα ήταν γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών κυνηγά τους φοροφυγάδες. Τους τελευταίους μήνες όμως κυνηγά και τις ανεξάρτητες Αρχές, που μπορεί να μη φοροδιαφεύγουν, αλλά σπαταλούν σε μισθούς στελεχών τους περισσότερα από αυτά που τους επιτρέπει ο νόμος. Η αρχή έγινε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου ειδικό κλιμάκιο ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη ανεξάρτητη Αρχή δεν προέβη εγκαίρως στις μειώσεις μισθοδοσίας που θεσπίστηκαν με ειδικούς νόμους το 2010 και το 2011, ζητώντας τώρα τα ποσά αυτά να επιστραφούν στο υπουργείο Οικονομικών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Φαίνεται ότι ανάλογες πράξεις έχουν κάνει και άλλες ανεξάρτητες Αρχές, των οποίων οι διοικήσεις καλούνται τώρα να επιστρέψουν μέρος του ποσού που κατέβαλαν ως μισθοδοσία. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία όμως ως σήμερα δεν έχει εγγράψει την υπόθεση αυτή στην Ημερήσια Διάταξή της.

Αναλυτικά εδώ.