Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Στη διάθεση του κράτους η περιουσία της Εκκλησίας (video)

20.3.13

Στη διάθεση του κράτους έθεσε την περιουσία της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Μακαριότατος δήλωσε ότι εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση και συγκεκριμένα εισηγήθηκε να προβεί η κυβέρνηση στην έκδοση ομολόγου. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του......τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων.

«Είναι θαυμάσιος ο λαός μας. Αγαπά την πατρίδα του. Η εκκλησία, τα μοναστήρια, οι ενορίες, οι πιστοί, θα αγοράσουν όλοι ομόλογα. Όλη η περιουσία της εκκλησίας είναι στη διάθεση του κράτους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους Βουλευτές για την ορθή όπως την χαρακτήρισε απόφαση τους, διότι έστειλαν ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς επιτελούς, είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να πει τι του έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το θέμα των ομολόγων, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «θα υπάρξει μια Επιτροπή που θα το δουλέψει το όλο θέμα και (το θέμα) θα πάει στη Βουλή σίγουρα. Δεν θα αποφασίσω εγώ. Εμείς θα το υποστηρίξουμε. Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα».


Πηγή: Σίγμα