Βενιζέλος: Μπορεί να υπάρχουν λύσεις εκτός Ευρώπης κι εκτός Ευρωζώνης για την Κύπρο

20.3.13

Παραθέτω τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση της Κύπρου:

Λοιπόν, μπορούν να βρεθούν λύσεις που αφορούν την Κύπρο, η οποία έχει ευελιξία και πολύ μικρά απόλυτα μεγέθη, μπορούν να παίξουν στη λύση αυτή ρόλο και κράτη εκτός Ευρώπης και εκτός Ευρωζώνης και μπορεί οι λύσεις αυτές...



...να είναι συμβατές με τις στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης και επίσης για εμάς, ως Ελλάδα, να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

-Δημοσιογράφος: Αναφέρεστε στη Ρωσία, κ. Πρόεδρε; 

Αναφέρομαι σε αυτό που καταλαβαίνετε και το οποίο πρέπει να το συνεκτιμήσουμε από μια οπτική γωνία και εθνική και ευρωπαϊκή. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτά με φοβικότητα, αλλά με μια διορατικότητα.

Σχόλιο Παραπολιτικής:

Πρώτον, να συγχαρώ τον κ. Βενιζέλος γιατί κάθε μέρα καταφέρνει και γίνεται ακόμα πιο ασαφής, ακόμα πιο γενικόλογος, καταφέρνει να χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερες λέξεις για να μην πει τίποτα στο τέλος.

Δεύτερον, οι λύσεις εκτός Ευρώπης ποιες μπορεί να είναι; Η Κίνα; Το Ισραήλ; Τα Εμιράτα; Τα Νεφελίμ;

Τρίτον, οι λύσεις εκτός Ευρωζώνης, δηλαδή η Ρωσία είναι σίγουρα συμβατές με τις «στρατηγικές επιλογές» της Ένωσης; Είναι θεμιτό να λειτουργούν και να χρηματοδοτούνται φορολογικοί παράδεισοι εντός της ζώνης του ευρώ;