Γιούνκερ: Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ

26.3.13

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup επέκρινε έντονα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος, λέγοντας ότι τον έκανε να αισθανθεί ντροπή το γεγονός ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν ωσάν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ», και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου που παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.

«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο κ. Γιούνκερ, διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους. Οι...


...Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, επισήμανε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup επικρίνει έντονα τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Κύπρος, λέγοντας ότι τον έκανε να αισθανθεί ντροπή το γεγονός ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν ωσάν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ». Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.

«Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.


Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Noμίζω ότι έχουμε ήδη διαπιστώσει, λόγω της απουσίας του, πόσο πολύτιμη ήταν η συμβουλή του Γιούνκερ στις κρίσιμες αποφάσεις των τελευταίων ετών. Δεν πιστεύω ότι επί των ημερών του η Κύπρος θα αντιμετωπιζόταν με αυτόν τον τρόπο.

Κατά τα λοιπά, έχει κάθε λόγο να ανησυχεί μιας και ηγείται μιας χώρας που επίσης θεωρείται φορολογικός παράδεισος και μάλιστα εντός της ζώνης του ευρώ...