Καινοτομία Μπουτάρη: Ξηλώνει τα παραδοσιακά παρκόμετρα υπέρ του Ίντερνετ και των κινητών τηλεφώνων

3.4.13

Το ξήλωμα των παρκόμετρων προκειμένου οι οδηγοί να αγοράζουν το χρόνο πάρκιν στους δρόμους της πόλης μέσω κινητού ή ίντερνετ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) που αφορούν την εγκατάσταση του νέου συστήματος. Βάσει......του νέου συστήματος, κάθε οδηγός θα έχει ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογεί και θα ανανεώνει τον χρόνο στάθμευσης πληρώνοντας  το ποσό που του αναλογεί.  

«Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όμοιο μ' αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κόστος».   Όπως είπε δε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καπόν το υπάρχον σύστημα με τα παρκόμετρα δεν προχωρούσε καθώς είτε τα μισά παρκόμετρα δεν λειτουργούσαν, είτε επιτήδειοι είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα τα έσοδα του δήμου.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Μπουτάρης παραδίδει μαθήματα σύγχρονης πολιτικής διαχείρισης. Εμπιστεύτηκε μια μελέτη ειδικών, αντιλήφθηκε ότι το παλιό σύστημα δεν λειτουργεί κι επένδυσε στις νέες τεχνολογίες. Αν μάλιστα καταγραφεί πραγματική αύξηση των εσόδων του Δήμου, θα πρόκειται για την απόλυτη επιτυχία...