Παπαδημούλης: Πέρασαν τροπολογία-σκάνδαλο για τα τραπεζικά δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας

8.4.13

Σε καταγγελία για φωτογραφική τροπολογία -σκάνδαλο για τη χρηματοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πέρασε στη Βουλή με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας προέβη τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα πάντα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος......της συνεδρίασης μια βουλευτική τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας η οποία απαλλάσσει τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν θαλασσοδάνεια σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.»

«Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους» τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό αυτή τη σκανδαλώδη κυβερνητική μεθόδευση και θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα για την ακύρωσή της. Ο ελληνικός λαός απαιτεί να επιστραφούν τα δανεικά από τα κόμματα και να εξεταστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όσων συνέπραξαν σε διαβλητές μεθοδεύσεις» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν φοβερά παράλογο να την πληρώσουν για τον οργιώδη δανεισμό των κομμάτων μονάχα οι διοικήσεις των τραπεζών αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προστατευθούν με τον συγκεκριμένο υπόγειο τρόπο.

Θα χρειαστεί πάντως να μας εξηγήσει κάποιος κυβερνητικός το πνεύμα και τον σκοπό της συγκεκριμένης διάταξης.