Η αόρατη Παράγκα, η ορατή δειλία

17.5.13

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμός και νυν wannabe εκσυγχρονιστής πολιτευτής Γιώργος Φλωρίδης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τον τελικό-φαρσοκωμωδία του Κυπέλλου Ελλάδας και δημοσίευσε στο Protagon.gr έναν απολογισμό της «σύγκρουσης» του με την περιβόητη Παράγκα.

Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο του, διψώντας να μάθω επιτέλους τα ονόματα......τις διευθύνσεις και τις ακριβείς πρακτικές των σκοτεινών διαδρομιστών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, δεν διάβασα τίποτα από όλα αυτά.

Διάβασα ένα ακόμα τυπικά δειλό άρθρο απολογισμού ενός Έλληνα πολιτικού που διστάζει ακόμα και  με την ιδιότητα του πρώην πολιτικού να σπάσει αβγά και να μιλήσει τολμηρά για τους κάθε λογής νταβατζήδες που συνάντησε στην προσπάθεια του να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.

Πάνω από μια δεκαετία μετά και μετρώντας ήδη μερικά χρόνια εκτός Κοινοβουλίου, ο κ. Φλώριδης δεν έχει βρει ακόμα το αναγκαίο θάρρος να ονοματίσει και να φθείρει εκείνους που ο ίδιος δηλώνει ότι τον πολέμησαν και τελικά τον εξουδετέρωσαν.

Συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα με άλυτα προβλήματα αλλά με πολιτικούς που συνεχώς δηλώνουν ότι «προσπάθησαν» κι ότι «δικαιώθηκαν». Πρώτη φορά μια συλλογική εθνική αποτυχία περιλαμβάνει τόσους πολλούς ατομικά «πετυχημένους»...