Καμίνης: Θα κάνουμε ό,τι επιβάλλεται για να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής

1.5.13

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook  ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τονίζει:

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν...


...βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η...αγνότητα των κινήτρων της Χρυσής Αυγής φαίνεται από την επιλογή της πλατείας Συντάγματος ως χώρου διοργάνωσης του συσσιτίου. Φαντάζομαι ότι όποιος θέλει ανιδιοτελώς να μοιράσει τρόφιμα, δεν «καίγεται» να το κάνει στη βιτρίνα της πόλης.΄

Κατά συνέπεια, εκτιμώ ότι η ανακοίνωση του κ. Καμίνη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί τελικά το φεστιβάλ υποκρισίας και μίσους της Χρυσής Αυγής...