Κουράκης: Πρώτα ο εκπαιδευτικός, μετά ο μαθητής, πρώτα ο γιατρός, μετά ο ασθενής

10.5.13

Μια δήλωση που θα συζητηθεί έκανε χθες ο Τάσος Κουράκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του κόμματος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απεργίας της ΟΛΜΕ εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε συνέντευξη του στο Νίκο Χατζηνικολάου στον Real fm, ο κ. Κουράκης απαντώντας σε ερώτηση για την αγωνία των παιδιών που δεν...


...ξέρουν εάν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, αναγνώρισε μεν ότι τα παιδιά περνούν μέρες αγωνίας, πρόσθεσε όμως ότι «ο εκπαιδευτικός είναι πάνω από τον μαθητή».

«Ελεγε η κ. Διαμαντοπούλου ότι 'πρώτα είναι ο μαθητής'. Όχι, δεν είναι πρώτα ο μαθητής, ούτε πρώτα ο άρρωστος. Είναι πρώτα ο εκπαιδευτικός, πρώτα ο γιατρός, πρώτα ο νοσηλευτής, πρώτα ο ο φορέας υλοποίησης μιας πολιτικής...Αν ένας εκπαιδευτικός διώκεται στη κυριολεξία, δε μπορεί να παράγει έργο», τόνισε χαρακατηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε εδώ το επίμαχο απόσπασμα, μετά το 5:50.

Πηγή: The Insider

Σχόλιο Παραπολιτικής: Noμίζω ότι είναι η πρώτη φορά που κάποιος τόσο περήφανα επιβεβαιώνει ότι για την Αριστερά ότι το Κράτος δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά για να προστατεύει τους εργαζόμενους σε αυτό.

Το κοινωνικό κράτος γι' αυτούς δεν είναι στόχος αλλά πρόσχημα, μια αφορμή για να διορίζουμε κόσμο. Στο διάολο οι ασθενείς και οι μαθητές. Καλύτερα το κράτος να πληρώνει ικανοποιητικά τους εκπαιδευτικούς παρά να εκπαιδεύονται καλύτερα οι μαθητές. Καλύτερα να πληρώνονται καλά οι νοσηλευτές παρά να εξυπηρετούνται οι ασθενείς...

Πρώτα ο υποψήφιος κομματικός πελάτης, μετά ο πολίτης.