Ντοκιμαντέρ με τη ζωή παράνομων μεταναστών στην Αθήνα θα προβληθεί στις Κάννες (video)

15.5.13

Με ένα περίεργο τρόπο πρωταγωνιστεί η Αθήνα σε ένα από τα πολλά φιλμ που θα προβληθούν φέτος στο 66ο Φεστιβάλ των Καννών.

Πρόκειται για το το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «L'Escale» του Ιρανό-Ελβετού σκηνοθέτη Καβέχ Μπακτιάρι, γυρισμένο αποκλειστικά στην Αθήνα, μέσα σε ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών μέτρων που στεγάζει τα όνειρα πολλών παράνομων......μεταναστών, ένα ντοκιμαντέρ που θίγει μια πραγματικότητα που προτιμούμε να αγνοούμε παρά να αντιμετωπίζουμε.

«Αυτή η ταινία είναι ένα θαύμα και το θαύμα συνεχίζεται με την επιλογή του στο Δεκαπενθήμερο» δήλωσε ο σκηνοθέτης όταν πληροφορήθηκε για τη συμμετοχή του «L'Escale» στις Κάννες. «Ήταν μια πολύ επικίνδυνη ταινία. Για να μη γίνω αντιληπτός από τους λαθρεμπόρους, έκανα τα γυρίσματα με μια μικρή φωτογραφική μηχανή των 300 ευρώ.»

Δυο τρέιλερ της ταινίας με αγγλικούς υπότιτλους:Ένα πιο εκτενές ρεπορτάζ για την ταινία εδώ. Εκτιμώ ότι θα έχει ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουμε και να αξιολογήσουμε το ύφος και το περιεχόμενο της προσέγγισης του σκηνοθέτη στο μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.