Παραδίδει την ΕΡΤ στα ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα ο Σίμος Κεδίκογλου;

11.6.13

Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, η κυβέρνηση συνεργασίας (δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς) δρομολογεί μια ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, για διάφορους λόγους τους οποίους και θα αναλύσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Πριν από αυτό, ας διαβάσουμε με προσοχή τη δήλωση που είχε κάνει ο νυν πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ κ. Σίμος Κεδίκογλου, όταν ο προκάτοχος του Ηλίας Μόσιαλος είχε καταθέσει τη δική του πρόταση για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Παπανδρέου:

«Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Η συρρίκνωση και απαξίωσή της είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» δήλωσε  ο Σίμος Κεδίκογλου......βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι οι αλλαγές που προσπαθεί να φέρει ο κ. Μόσιαλος είναι στην τελείως λάθος κατεύθυνση.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν καταθέσει τις θέσεις και την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν κατανοεί το όφελος από το κλείσιμο  της ΕΤ1 , από την κατάργηση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και κυρίως δεν καταλαβαίνει τη λογική του κλεισίματος των  συχνοτήτων ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς υπάρχει άμεσος  κίνδυνος καταπάτησής τους από ξένα τηλεοπτικά κανάλια.

Όπως τόνισε κλείνουν συχνότητες, απολύονται εργαζόμενοι και απαξιώνεται η δημόσια περιουσία τη στιγμή που θα μπορούσε το υπάρχον δυναμικό να αξιοποιηθεί με πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για την  ΕΡΤ, αλλά και για την ελληνική οικονομία. «Πιστεύουμε- είπε- στο δυναμικό της ΕΡΤ, πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει αναπτυξιακό ρόλο και να χρησιμοποιηθούν τα δορυφορικά προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΡΤ μπορεί να είναι πλεονασματική, οικονομικά ανεξάρτητη και να πληροί τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Έλληνας  πολίτη. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε στο πλευρό σας».

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι όσον αφορά στο σκάνδαλο που έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης δίνουν πέντε δευτερόλεπτα στην επιχειρηματολογία του βουλευτή και μισή ώρα στην επιχειρηματολογία ενός υπαλλήλου.