Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης για υπόθεση υπεξαίρεσης

23.7.13

Συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από...


...παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 524 εκατ. ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

Όπως είχε γράψει το «Έθνος της Κυριακής» την περασμένη Κυριακή, ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, βάσει των στοιχείων-φωτιά που καταγράφονται σε πόρισμα του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία σοβαρά κακουργήματα, αυτά της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Το Έθνος

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο κ. Ρέστης είναι βασικός παίκτης και στην αγορά των media με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη συμμετοχή του στη μετοχική σύνθεση του Πρώτου Θέματος και του Mega Channel ενώ παλαιότερα διέθετε ισχυρή παρουσία και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοσιογραφική κάλυψη της σύλληψης του από τα αντίστοιχα ΜΜΕ.