«Απαράδεκτη η ελληνική προεδρία της ΕΕ, αν δεν σταματήσουν ο Σαμαράς και η κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή»

18.9.13

Ο Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε για την δολοφονική ενέργεια εις βάρος του Παύλου Φύσσα. Χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη από κάθε άποψη».

«Το μίσος ξενοφοβικών μελών της Χρυσής Αυγής φτάνει μέχρι και να σκοτώσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι σοκαριστικό και απαράδεκτο από κάθε άποψη αυτό το περιστατικό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ξένους και αριστερούς δεν θα λύσουν το πρόβλημα......των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να καταλήξουν σε σοβαρές προτάσεις πάνω στο πως θα σταματήσουν αυτές τις εξτρεμιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα απαγόρευσης του κόμματος συνολικά».

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην ΕΕ, πρόσθεσε:

«Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, δεν μπορέσουν να σταματήσουν την γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».


Σχόλιο Παραπολιτικής: Αυτή τη φορά δεν μας λένε τεμπέληδες. Μας λένε ανεκτικούς στους φασίστες. Κι έχουν δίκιο.