Φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών σε Χρυσαυγίτες που έκαψαν μπαρ μετανάστη

21.11.13

Σε φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καταδικάστηκαν ο Νίκος Παπαβασιλείου και ο Γιώργος Περρής, τα μέλη της Χρυσής Αυγής που (όπως αποφάσισε το δικαστήριο) ήταν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης σε μπαρ μετανάστη από την Τανζανία στην οδό Λεμεσού στην Πλατεία Αμερικής το Μάιο του 2013.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δράστες για εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 79 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα, για το ρατσιστικό κίνητρο της πράξης.


Οι κατηγορούμενοι όμως δεν ήταν στο ακροατήριο για να ακούσουν την απόφαση: Νωρίτερα είχαν δηλώσει στην έδρα πως δεν έχουν δικηγόρο, αφού τους εγκατέλειψε μόλις την προηγούμενη μέρα. Το δικαστήριο τους έδωσε μία ώρα προθεσμία για να βρουν δικηγόρο, όταν όμως οι δικαστές επανήλθαν στην έδρα, οι κατηγορούμενοι είχαν εξαφανιστεί.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η Δικαιοσύνη κάνει πια κάπως τη δουλειά τους, επιβεβαιώνεται στην πράξη ο πραγματικός χαρακτήρας του «κόμματος» Χρυσή Αυγή αλλά παρ' όλα αυτά οι δημοσκοπήσεις διαψεύδουν κάθε ελπίδα αποδυνάμωσης των νεοναζί.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πόσο άσχημα έχουν μπλέξει μ'αυτούς.