Για φοροδιαφυγή-μαμούθ φέρεται να κατηγορείται ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

7.11.13


Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκε ο γνωστός δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 13 έτη δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ!

Ο έλεγχος έγινε σε βάθος 10ετίας και, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του βουλευτή παρουσίαζαν μεγάλη απόκλιση από τα δηλωθέντα του εισοδήματα.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Καπερνάρο, ο οποίος δήλωσε ότι αμφισβητεί τις διαπιστώσεις του φορολογικού ελέγχου και πρόσθεσε ότι ενώ η έρευνα από το ΣΔΟΕ ήταν σε εξέλιξη δεν κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

«Το ξέρω ότι με έλεγχαν αλλά δεν ισχύει τίποτα. Ακόμα δεν έχω προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσω τα ποσά που βρήκαν. Άνοιξαν λογαριασμούς από το 2000 και είδαν πόσα χρήματα μπήκαν και όχι πόσα βγήκαν. Δεν με κάλεσαν να δώσω να εξηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Zougla.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι ο συγκεκριμένος κύριος έσπασε το δάχτυλο του, ουρλιάζοντας κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ. Τέτοιο ήταν το πάθος του κατά της φοροδιαφυγής (των άλλων).