Σκανδαλίδης: Δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τους επόμενους μήνες

10.11.13

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αναγκάζομαι να δώσω την ψήφο μου, διότι έγινε μια πρόταση δυσπιστίας, η οποία έχει να κάνει περισσότερο με πολιτικές σκοπιμότητες και λιγότερο με την ουσία της πολιτικής...

Η δική μου άποψη για υφαρπαγή της ψήφου δεν αφορά την διαδικασία, ούτε την πρόταση δυσπι-στίας. Αφορά κυρίως το ότι σήμερα, ως εθνικού αντιπροσώπου, μου προσφέρονται δύο επιλογές. Η πρώτη είναι μιας πορείας, ενός κακού σεναρίου, το οποίο οδηγεί τη χώρα ολοένα και σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση, που είναι η μνημονιακή πολιτική. Και ενός -αν θέλετε-, υπερβατικού σεναρίου, που δεν έχει να μου δώσει τίποτα, καμία προοπτική, καμία ελπίδα. Να πέσει η κυβέρνηση και να γίνει τι; Και με ποιο τρόπο; Και ως ένας –πιστεύω-, προοδευτικός και δημοκράτης πολιτικός, νιώθω την ανάγκη να υπάρξει ένας διαφορετικός δρόμος».

Δημοσιογράφος: Θα υπήρχε και μια τρίτη άποψη, η στάση του “παρών”...

Κ. Σκανδαλίδης: «Όχι, δεν είναι. Η στάση του “παρών” σε μια πρόταση δυσπιστίας ρίχνει την κυ-βέρνηση. Προσμετρείται στις αρνητικές ψήφους».

Δημοσιογράφος: Δεν φοβάστε ότι θα χρησιμοποιηθεί ως λευκή επιταγή η ψήφος σας;

Κ. Σκανδαλίδης: «Γιατί να χρησιμοποιηθεί; Δε θα έρθει για ψηφοφορία ο προϋπολογισμός; Η κατάληξη με την Τρόικα δεν θα σημάνει πιθανότατα κάποια νέα μέτρα; Όλα αυτά είναι μπροστά μας. Δεν σημαίνει επειδή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να κάνει πρόταση δυσπιστίας τους επόμενους 6 μήνες, ότι είναι δεδομένο το ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει τους επόμενους μήνες».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Αποτελεί πραγματική επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα το ότι ανάγκασε τον Κώστα Σκανδαλίδη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που ήταν με το ένα πόδι εκτός στήριξης της συγκυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά, πράγματι η κυβερνητική πλειοψηφία σύντομα θα δοκιμαστεί ξανά και η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα θα είναι η πραγματική ψήφος εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας για την κυβέρνηση.