Στον απόλυτο έλεγχο του Σταύρου Ψυχάρη πέρασε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη

22.12.13

Η επόμενη μέρα στο ΔΟΛ ξεκίνησε. Η εταιρεία της οικογένειας Λαμπράκη, πέρασε και επίσημα στο Σταύρο Ψυχάρη. Όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο η εταιρεία «Σ. Π. ΨΥΧΑΡΗΣ – ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ Α.Ε«, ελεγχόμενη κατά 100% από τον Σταύρο Π. Ψυχάρη γνωστοποίησε ότι χθες με με εξωχρηματιστηριακή αγορά απέκτησε   33.718.750 κοινές  ονομαστικές μετοχές τ μετά δικαιώματος ψήφου,  του ΔΟΛ.

Είναι μια κίνηση που πριν από χρόνια κανείς δεν μπορούσε, να φανταστεί, κι όμως συμβαίνει τώρα. Το «Παρόν» είχε εγκαίρως, στις 26 Οκτωβρίου, αποκαλύψει τις κινήσεις του Σταύρου Ψυχάρη, αποκαλύπτοντας τη σύσταση, πριν από λίγο καιρό, την ίδρυσης της “Σ. Ψυχάρης Συμμετοχών”.

Είναι το επόμενο βήμα,  μετατροπής και διάσωσης του ΔΟΛ. Το πρώτο ήταν η απόφαση για την έξοδο από το χρηματιστήριο, το δεύτερο η μεταβίβαση του οργανισμού σε εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη.  Αναμένεται παράλληλα με την επιμονή στο πρόγραμμα περικοπών και απολύσεων η αναζήτηση ομολογιακού δανείου και επενδυτή. Βεβαίως ενεργοποιούνται εκ νέου τα σενάρια για τη συγχώνευση με τον Πήγασο.

Πλέον μετά την άρση του ασφυκτικού ελέγχου από το χρηματιστήριο όλα είναι πιθανά


Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν σας μοιάζει κάπως παράξενο που η ελληνική κρίση παράγει μέχρι στιγμής μόνο τέτοιου είδους «success story»;